top of page

HELHETSLÖSNINGAR FÖR DÖDSBO HANTERING

Uddevalla Fyndhuset i Uddevalla köper upp och säljer dödsbon i hela Västra Götaland. Med lång erfarenhet har vi en helhetslösning som kan skräddarsys efter era behov och önskemål. 

Att få hjälp med dödsbo ger dig möjligheten att hantera en situation som kan vara en utmanande och känslosam upplevelse. Det är mycket arbete som krävs och en svår sak för många att göra. Det kan gälla när en anhörig har gått bort eller när en anhörig står inför en flytt till ett äldreboende. Vi vill hjälpa dig att göra denna process så enkel som möjligt. Om du behöver hjälp med att dödsbohantering finns vi redo att hjälpa dig med allt arbete. 

Varje dödsboavveckling är unik och därför kan vi inte säga exakt hur lång tid det tar. Hela processen, med alla tre steg, kan ta ca 8 till 15 månader. Men avvikelser från den tidsuppskattningen kan ske då det helt beror på naturen av dödsboavvecklingen.

 

 

Begär kostnadsfri offert

För att ge er en bekymmersfri upplevelse, kan ni kontakta oss och begära en kostnadsfri offert. Vi tar hand om resten. När ni har accepterat vår offert tar vi hand om allt det praktiska. Ni kan luta er tillbaka och vara trygga i vetskapen om att ni har överlämnat ansvaret till professionella och pålitliga experter.

Dra nytta av vårt omedelbara kontantköp och vår omfattande helhetslösning. 

0723 - 41 92 97  | uddevallafyndhuset@gmail.com

Kvinna som går igenom låda från ett dödsbo
Om oss

Att köpa upp ett dödsbo

Behöver ni snabbt blir av med ett dödsbo i Uddevalla, Göteborg eller Västergötland med omnejd? Vi är er pålitliga partner som erbjuder en omfattande tömning och städning av dödsboet. Som specialister på dödsbohantering är vi intresserade av att ta hand om hela processen åt er. Vi kan även köpa upp dödsbo i Skåne-regionen via företaget Nordic Dödsbo.

 

Oavsett var i Västergötland ni befinner er, kommer vi till er och tar hand om allt. Ni behöver inte längre oroa er över att hitta köpare för möbler, fordon eller värdesaker. Vi kan köpa dessa objekt direkt från er och säkerställer att ni får ett rättvist pris för era tillgångar.

ra tjänster

Vi på Uddevalla Fyndhuset erbjuder följande tjänster

Tjänster
garage med lådor från ett dödsbo
Tom lägenhet

Vi hjälper er att tömma dödsbo, hos oss kan du känna dig trygg. 

Vi tar hand om din flytt till äldreboende, vi packar, städar och transporterar, allt för att underlätta din situation.

Vi städar och tar hand om boendet som behöver tömmas pga av flytt eller andra orsaker.

vi köper dina saker
11062b_5378fadb66ef46078a6418d3aaf7f0cf~mv2_d_6540_4365_s_4_2.jpg
Öppet garage med lådor från ett dödsbo

När du behöver sälja dödsbo hjälper vi dig med värdering och uppköp av bohag.

RÖJNING AV GÅRD

Vi tar oss an effektiv gårdsröjning, bortforsling och tömning som förvandlar er gård till ett attraktivt objekt inför eventuell försäljning eller visning. Vi tar hand om alla aspekter av gårdsröjningen, inklusive bortforsling av eventuellt skräp och överflödiga föremål. 

vi köper och flyttar ditt dödsbo

VI TAR HAND OM DIN FLYTT, MED OSS KAN DU KAN KÄNNA DIG TRYGG  

Process

VÅR ARBETSPROCESS

SKICKA
OFFERTFÖRFRÅGAN
TID BOKAS FÖR BESÖK
BESÖK & VÄRDERING
OFFERT & RÅDGIVNING
VI UTFÖR UPPDRAGET
Offert

SKICKA OFFERTFÖRFRÅGAN

Vi på Uddevalla Fyndhuset hjälper dig med allt arbete. Skicka en kostnadsfri offertförfrågan, helt utan förpliktelser:

Välj ett eller flera alternativ:

Tack för ditt meddelande, vi återkommer inom kort!

Kontakt
vi kan köpa dödsbo på följande orter

Västra Götaland

 

Uddevalla, Göteborg, Kungälv, Alingsås

Vänersborg, Trollhättan, Åmål, Strömstad, Lysekil, Borås

Lidköping, Ulricehamn, Hjo, Falköping, Mariestad, Skara, Skövde. 

Att sköta om ett dödsbo efter ett dödsfall

Efter ett dödsfall måste den som har mist sin maka, make, förälder eller sambo ta hand om begravning, ekonomi, post, kontakt med myndigheter, bouppteckning, arvsskifte och mycket annat. 

Viktig information

Ett dödsbo är den förmögenhet, inklusive alla tillgångar och skulder som en person lämnar efter sig när de avlider, en juridisk person som omfattar den avlidnes tillgångar och skulder. Ett dödsbo förvaltas i första hand av samtliga dödsbodelägare. Om den avlidne utsett en testamentsexekutor är det dock denna person som ansvarar för förvaltningen.

 

En dödsbodelägare är en person som ärver dödsboet. Den som står med i dödsfallsintyget som efterlevande make eller barn är inte alltid dödsbodelägare, även om det vanligtvis är så. Exempelvis är den avlidnes och den efterlevande makans gemensamma barn endast dödsbodelägare om de ärver den avlidne makens testamente. 

 

Om dödsbodelägarna inte kan komma överens om hur förvaltningen och avvecklingen ska utföras kan en boutredningsman behöva utses. Kvarlåtenskapen i ett dödsbo utan arvingar eller testamentstagare tillfaller Allmänna arvsfonden. Dödsbodelägare kan aldrig bli personligt betalningsansvariga för dödsboets skulder, under förutsättning att dödsbodelägarna inte tagit del av den avlidnes tillgångar innan skulderna blivit betalda. 

Går det att ärva skulder från ett dödsbo? Enligt svensk lag (ärvdabanken) kan inte skulder ärvas. När en person avlider övergår betalningsansvaret för skulder på dödsboet. Det enda scenariot där dödsbodelägare kan bli personligt betalningsansvariga är om de plockar ut pengar ur dödsboet utan att först ha reglerat de skulder som finns. Under förutsättning att dödsbodelägarna är nogranna i sin skötsel löper alltså ingen risk att behöva svara upp för några skulder. 

bottom of page